HTML

Górcső alatt a boncasztalon



Muity Mijo vagyok.
Baján élek.
Már, ha ezt bozgorként élve, életnek lehet nevezni.
Nemzetiségemre tekintettel bunyevác vagyok.
Bunyevác vagyok, de Magyarországon nem gyakorolhatom nemzetiségi jogaimat.
Ez az ország diszkriminatív módon szabotálja népem létjogosultságát.
EU tagállamként, egy állítólagos demokráciában.

Egyéb blogjaim:

BUNYEVÁC HOLOKAUSZT

MENTSÜK MEG EGYÜTT A BUNYEVÁC NÉPET!


Creative Commons Licenc
Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználható.

Friss topikok

Linkblog

2008.11.18. 11:16 Mijo

Igazságot Magyarországnak!

Tóta W. Árpád: Igazságot Magyarországnak!

Jómagam időnkénti látogatója vagyok Felvidéken élő magyar ajkú barátaimnak főként a Gúta, Nyitra, Párkány háromszögben, néha még ezen is túl. Szeretek arra a vidékre járni, de ez nálam nem újkeletű módi, hiszen így érzek mintegy huszonharminc éve.

Ottléteim alkalmával szeretem azt, hogy egyes politikusaik vérgőzös igyekezete ellenére is békésen él egymás mellett a lakosság, még olyan falvakban is, ahol kisebbségben találhatók a szlovákok, és tanintézmény hiányában gyermekeik ingázásra kényszerülnek ahhoz, hogy saját anyanyelvükön tanulhassanak. Igen, ilyen is van ... Ilyen is lehet ott.

Jóságos szlovákiai magyarjaim közül párakkal éppen a minap volt szerencsém együtt tölteni az időt, kikből semmi más reagálást nem váltottak ki a közelmúlti "szörnyűséges események", mint egy tőmondatot: hagyjanak békén bennünket Bugárok és Gyurcsányok egyaránt, hadd éljük mi a saját életünket a megszokott kerékvágásban!

Olvasom Tótát, és felmerül bennem: ki e műbalhé fő haszonélvezője?                 Szerintem leginkább a nemzetmentő szerepkörben tetszelgő, egyébként is bánatos tekintetű Gyurcsány orcáján vált ki könnycsorgást, no nem kifejezetten a "bennünket ért gyalázat" miatti együttérzés könnyeit, hanem inkább a kedvenc táncparkettjén rátörő röhögésből fakadókat.

A "jobboldal" hörög, Gyurcsány és bandája meg röhög, én meg útitársaimmal leshetem az elkövetkezőkben, miként igyekezzek megvédeni önmagunkat és járművünket azoktól, akik hajlamosak a legújabb provokálásoknak és agymosásoknak felülni.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://mijo.blog.hu/api/trackback/id/tr95775128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása