HTML

Górcső alatt a boncasztalon



Muity Mijo vagyok.
Baján élek.
Már, ha ezt bozgorként élve, életnek lehet nevezni.
Nemzetiségemre tekintettel bunyevác vagyok.
Bunyevác vagyok, de Magyarországon nem gyakorolhatom nemzetiségi jogaimat.
Ez az ország diszkriminatív módon szabotálja népem létjogosultságát.
EU tagállamként, egy állítólagos demokráciában.

Egyéb blogjaim:

BUNYEVÁC HOLOKAUSZT

MENTSÜK MEG EGYÜTT A BUNYEVÁC NÉPET!


Creative Commons Licenc
Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználható.

Friss topikok

Linkblog

2008.11.08. 10:39 Mijo

Szorítani, míg a fejük nem kezd el lilulni, és ekkor újabb levegővétellel ...

Rágódnak Gyurcsány spórolós tervén a minisztériumok

"Pár százmilliót tudnak megtakarítani jövőre a minisztériumok, miután Gyurcsány Ferenc arra utasította őket, hogy fogják vissza a kommunikációs költségeket, valamint az autó-, telefon- és bútorbeszerzéseket. Kocsiból kizárólag a totálkárosat cserélhetik le a jövőben a minisztériumok, a mobilokat végkimerülésig kell nyüstölni, új irodabútorról nem is álmodhatnak - derült ki, miután az [origo] megkérdezte, min fognak spórolni."

Szerintem, ha az ezektől szenvedő népen múlna, akkor további megszorításokkal is el lehetne érni, hogy kevesebb költségekkel működjenek a minisztériumok.

Elképzelésem szerint pár kiragadott példa:

  • - értekezleteken az eddig megszokott ásványvizek helyett, még csapvíz fogyasztását sem engedélyezném, kizárólag Duna-víz lehetne az a folyadék, ami a szomjoltást, a kávéfőzés és teakészítés alapját szolgálja.
  • - fogadásokon libamáj, kaviár, homár, lazac, és egyéb nyalánkságok helyett legfeljebb marhalépet, sertésgégét, keszegféleségeket, csirkenyakat engedélyeznék a lehető legegyszerűbb módon elkészítve; szeszes italok közül pedig csak a Kocsis Irma néven közismert népszerű asztali bor, és a Császárkörte néven forgalmazott likőr fogyasztását tenném lehetővé.
  • - kínai állami vezetők példáját követendő, hasonló puritán egyenruha viselésére kötelezném az összes érintett szféra dolgozóját.
  • - mivel hosszú éveken át bizonyságot nyert, hogy a legmodernebb technikai eszközökkel képtelenek jól számolni, újból bevezetném a szovjet idők gördülékenyen működő vívmányát, az abakuszt (golyós 'számológép'), mely használatához szükséges átképzés költségeit hiánytalanul a dolgozókra hárítanám.
  • - reprezentációt igencsak szűkreszabottan engedélyeznék, italokról már volt szó, dohányzásra férfiak esetében legfeljebb natur Mahorka, nők esetében rövid Priluki cigarettát tehetnének asztalra; aprósütemények és szendvicsek helyett pedig háztartási keksz, vagy pattogatott kukorica fogyasztását írnám elő.
  • - márkás íróeszközök helyett, kifaragott hegyű lúdtoll használatát engedélyezném tintába mártva.
  • - csilivili méregdrága névjegykártyák helyett, a szükséges adatokat tartalmazó gumibélyegző használata lenne megengedhető.
  • - magánbeszélgetést telefonon nem engedélyeznék, ahogy a dohányzást, kávéivással összekötött kvaterkázást sem engedélyezném munkaidő alatt.
  • - bevezetném a blokkolóóra használatát.

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://mijo.blog.hu/api/trackback/id/tr79756893

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása